Tinka Ullbro

Tinka Ullbro

[one_third]
Tinka Ullbro
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Tinka Ullbro, är 36 år och jobbar som marknadsförings-chef för ett internationellt kosmetikabolag. För tillfället är hon tjänstledig för att satsa helhjärtat på skrivandet samtidigt som hon jobbar ideellt för en kvinnojour.

FörfattarbildTinka Ullbro
FörfattarbildTinka Ullbro – sv

Huvudpersonen i böckerna är Paola som arbetar som barnpsykolog för rättsväsendet i Göteborg. Hon förhör och behandlar barn som har blivit offer för brott. Efter trettio år i yrket trodde hon att hon sett det mesta, ändå kan hon bli kan chockad av vad hon ser i de nya fall hon får.

Löftet

[one_third]
Löftet
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Tinka Ullbro – Löftet – kartonnage 247 sidor – ISBN 978-91-7497-005-0 (2012)
Tinka Ullbro – Löftet – pocket ISBN: 978-91-7553-959-1 (2014)
Tinka Ullbro – Löftet – e-bok ISBN: 978-91-7553-071-0 (2013)

Det här är en bok som berör en på djupet. En bok som skakar om en och får en att se på sin omvärld med lite andra ögon när man är klar. Det här är historien om hur slagen som en kvinna blir utsatt för träffar alla i hennes närhet. Om hur våldet som är riktat mot henne hotar att slita sönder hennes egen familj och krossa hennes barn. Hur långt är en mamma färdig att gå för att rädda sina egna barn och varför är det de oskyldiga som förtärs av skuld?

“Tinka Ullbro har ett ytterst effektivt språk och boken griper tag från första kapitlet. Att låta olika personer ge sitt perspektiv på historien är ett vanskligt formgrepp men Ullbro hanterar det smidigt. … Med “Löftet” skildrar Ullbro verkligheten precis så rå som den kan vara och det är en imponerande debut. Det förvånar inte att hon jobbar ideellt för en kvinnojour. …”
Ylva Floreman – BTJ Häftepos 13106409

“Löftet är en mycket stark bok, som tyvärr beskriver verkligheten för alltför många kvinnor och barn i vårt samhälle. Jag gillar kombinationen av relationsdrama, psykologi och spänning som genomsyrar hela boken.”
Bokälskaren – http://maritha.blogg.se

“Det här är en bok som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet. Jag hoppas att den säljer bra och att många läser den. Jag ser fram emot att få läsa fler böcker om Paola, det är nämligen tänkt att det ska bli en serie.”
http://boktok73.blogspot.se

“Ett extra plus för slutet, som var helt oväntat. I alla fall så var inte jag förberedd på det. Jag hoppas man får lära känna Paola bättre i nästa del, för det är en bok jag med all säkerhet kommer att läsa.”
http://bokslut.blogspot.se

LäsprovLöftet
PresentationLöftet folder
BokbildLöftet – 400×282
BokbildLöftet – 800×564
BokbildLöftet – A5 tryck
PosterLöftet – poster 100×70 cm

Fattig

Det här är andra boken i en serie om barnpsykologen Paola. Det är en historia om hur det är att vara fattig i ett land var fattigdom, riktig fattigdom, inte anses existera. Var fattigdom är något fult, något självförvållat. Det är en berättelse om utsatthet och smärta. En historia om vad kärleken till ens barn kan driva en till att göra.
[one_third]
Fattig
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Tinka Ullbro Fattig – kartonnage 236 sidor – ISBN 978-91-7553-923-2 (2014)
Tinka Ullbro Fattig – e-bok ISBN 978-91-7553-910-2 (2014)

“Precis som den första boken tar också den här mig med storm. Fattigdomen skildras realistiskt, likaså Willes känslor och tankar. Paola får inte delta i utredningen som rättspsykolog eftersom hon känner familjen från tidigare, men hon kan inte hålla sig borta utan börjar en egen utredning. … Man kan känna intensiteten i hennes tankar och känslor, drivkraften som driver henne framåt. Ändå är det trovärdigtoch jag vill bara läsa vidare. Liksom i Löftet blir det riktigt spännanade på vissa ställen.
… En ryslig historia om fattigdom och smärta, men också med glimtar av hopp och godhet.”

http://boktok73.blogspot.se

LäsprovFattig
PresentationLöftet folder
BokbildLöftet – 400×282
BokbildLöftet – 800×564
BokbildLöftet – A5 tryck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *