Stephen Dobyns

Stephen Dobyns

[one_third]

Dobyns

[/one_third]
[one_third_last]

Stephen Dobyns är en av USA:s mest betydande deckarförfattare och samtidigt poet och romanförfattare. Flera av hans böcker har filmatiserat. Saratogaserien handlar om den osannolike anti-hjälten Charlie Bradshaw och hans delvis mycket egendomliga vänner.
Stephen Dobyns är poet (god vän med Tomas Tranströmer), romanförfattare och deckarförfattare. Flera av hans romaner ex vis The two deaths of senora Puccini har blivit filmatiserade men han är mest känd för sin deckarserie om anti-hjälten Charlie Bradshaw. När serien börjar är Charlie fortfarande polis men i ständig konflikt med sina chefer, sin fru och sina rika kusiner. Han lämnar poliskåren och blir privatdetektiv. En privatdetektiv som med sina okonventionella metoder lyckas lösa de fall som polisen misslyckas med. Serien utspelas till stor del i Saratoga som ligger i delstaten New York men som lika gärna kunnat befinna sig på en annan planet. Saratoga präglas av hästar och kapplöpning. Under tävlingssäsongen sväller staden till en lekplats för de rika medan den under resten av året befolkas av hästmänniskor, hästar och märkliga existenser varav Charlies gode vän Victor Plotz är den märkligaste.

SARATOGA: SIMMARE

[one_third]

[/one_third]
[one_third_last]

Stephen Dobyns SARATOGA: SIMMARE – pocket 219 sidor – ISBN: 978-91-7553-932-4 (2014)
Stephen Dobyns SARATOGA: SIMMARE – e-bok – ISBN: 978-91-7553-911-9 (2014)

I Saratoga: Simmare har Charlie slutat som polis och arbetar som säkerhetsvakt i ett tävlingsstall. När hans chef blir mördad försöker Charlie hitta mördaren. Hans enda hjälp i jaken på gärnings-mannen är en blandning av jockeys, säkerhetsvakter och stallpojkar. Han upptäcker snart att i den värld där en häst kan kosta miljoner är frågor inte välkomna. Snart blir han själv hotad och det handlar inte om tomma hot. Charlies gode vän Victor Plotz beskriver hans sätt att utreda brott som om att det enda han gör är att göra sig så obekväm och framstå som hot tills den skyldige bestämmer sig för att det är enklare att mörda honom också och på sätt hoppas Charlie att vederbörande avslöjare sig. Vic konstaterar att metoden kanske fungerar men bara tills den gången mördaren lyckas. En deckare inte bara för hästintresserade utan också för alla som uppskattar den amerikanska deckarstilen.

“The atmospere is welldrawn as the characters … a very diverting entertainment.” Boston Herald “Dick Francis had better look to his laurels. An American long shot named Dobyns is coming up fast on the outside.”

BokbildSaratoga: Simmare – web 400×280
BokbildSaratoga: Simmare – web 800×573
BokbildSaratoga: Simmare – A5 tryck

SARATOGA: HÖGODDSARE

[one_third]

[/one_third]
[one_third_last]
Stephen Dobyns Saratoga: Högoddsare – pocket 227 sidor – ISBN: 978-91-7553-933-1 (2014)
Stephen Dobyns Saratoga: Högoddsare – e-bok – ISBN: 978-91-7553-918-8 (2014)

I Saratoga: Högoddsare åker Charlie till New York City för att hjälpa en ung man som blivit inblandad i knarkaffärer. Som alltid ägnar Charlie sin tid åt att provocera omgivning tills den är tvungen att reagera. Läsaren blir bara gradvis medveten om hur modig och målmedveten den osannolika hjälten är.

BokbildSaratoga: Simmare – web 400×280
BokbildSaratoga: Simmare – web 800×573
BokbildSaratoga: Simmare – A5 tryck