Reine Nelson

Reine Nelson

[one_third]
Reine Nelson
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Reine Nelson är äldste delägare i advokatfirman Bastling & Partners AB i Stockholm där han arbetat sedan 1981. Byrån är en av landets störst inom den s.k. humanjuridiken med brottmål som huvudinriktning. Han arbetar med brottmål dagligdags. Och har under årens lopp har suttit därför suttit med i flera uppmärksammade rättegångar. Flera drag hos personerna i berättelsen har han hämtat från såväl klienter som andra aktörer som han stött på i sitt arbete. Reine har ”bollplankat” berättelsen med författaren Sören Bondesson som också varit mentor åt bl.a. Jens Lapidus och Åsa Larsson. Helt fel är hans debutroman. Genom sitt arbete kommer han i kontakt med personer som hamnat i situationer som de inte kan hantera inom lagens råmärken…

Helt fel

[one_third]
Helt fel
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Reine Nelsson: Helt Fel – kartonnage 999 sidor ISBN 978-91-7497-032-6 (2013)
Reine Nelsson: Helt Fel – pocket 999 sidor – ISBN 978-91-7335-999-7 (2014)
Reine Nelsson: Helt Fel – e-bok – ISBN 978-91-7553-117-5 (2013)

Helt fel handlar om en människa som inte har sig själv under kontroll. Om någon som med berått mod är i stånd att plöja ner gångtrafikanter på trottoaren med sin bil, hugga ner en främling och skjuta in i ett förbipasserande tunnelbanetåg. I boken kommer vi i kontakt med individer som saknar de spärrar som gör att de flesta nöjer sig att slänga iväg en svordom av ilska.

“Nelson har med Helt fel skrivit en intressant, suggestiv och lovande debutroman med starka psykologiska undertoner. En krypande och mycket obehaglig stämning manas fram och kulminerar slutligen i en chockerande klimax. En kvalitet som lyser igenom i romanbygget är Nelsons initierade kunskaper och perspektiv som advokat. Det här vill man ha mer av.”
Bibliotekstjänst Henric Ahlgren 20130724

LäsprovHelt Fel
BokbildHelt Fel – web 400×282
BokbildHelt Fel – web 800×564
BokbildHelt Fel – A5 tryck

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *