Mats Sundgren

Mats Sundgren

[one_third]
Mats Sundgren
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Under de senaste femton åren har författaren arbetat inom public-serviceföretagen och haft befattningar som producent, regissör, manusförfattare, reporter osv. Förutom att han producerat en stor mängd barn och ungdomsprogram har han regisserat flera dokumentärfilmer för SVT. I arbetet med SVT-dokumentärfilmerna “Bröder i brott” och “Livet efter brotten” träffade han många unga människor som levde kriminella liv och som genomgick olika behandlingsformer i fängelser, på behandlingshem och i familjehem.

Rymmare

[one_third]
Rymmare
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Mats Sundgren: Rymmare – kartonage 141 sidor – ISBN 978-91-7553-922-5 (2014)
Mats Sundgren: Rymmare – e-bok ISBN: 978-91-7553-231-8 (2017)

Även om våldet och hotet om våld är ständigt närvarande i berättelsen om Alan och Moa är Rymmare också en berättelse om kärlek, vänskap och försoning.

“Det är trovärdigt, berörande och mycket action. Moa och Alan rymmer från ett behandlingshem efter att de har förstått att några ur personalen på hemmet planerar ett bankrån. Moa är omhändertagen och vårdas för sitt drogberoende på behandlingshemmet, Alan riskerar att utvisas. De kommer från olika håll, men är av samma skrot och korn och ser sig själva i den andre. De båda flyr, hotade till livet, helt utlämnade till varandra och helt och hållet svikna av vuxenvärlden. … Ungdomar som vill läsa en inte alltför omfattande bok som bjuder på spänning, dialog med stor igenkänning, fumlig romantik och ett lyckligt slut borde vara helt rätt för den här berättelsen.”
Marie Eriksdotter – BTJ Häftepos 15105762

“Mats Sundgren, som tidigare producerat en mängd barn- och ungdomsprogram med teman som social orättvisa, kriminalitet och utanförskap, lyckas skriva spännande och även, för det mesta, hitta en trovärdig dialog och ton mellan struliga tonåringen Moa, som längtar efter en spliff, och Alan, som inte har någon som för hans talan. Även de geografiska uppgifterna stämmer, det märks att Mats Sundgren känner till trakterna. … pekar på att det kanske skulle kunna bli en fortsättning.”
Christina Busck – helahalsingland.se 2015-01-19

BokbildRymmare – web 400×282
BokbildRymmare – web 800×564
BokbildStrandsatt – A5 tryck

1 thought on “Mats Sundgren

  1. Pingback: Rymmare av Mats Sundgren | Degebergaskolans bibliotek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *