Lars Göran Persson

Lars Göran Persson

[one_third]
Lars Göran Persson
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Lars Göran Persson är född 1958 i Forsbacka utanför Gävle och har arbetat som skådespelare på Stockholms stadsteater i drygt 30 år. Han har skrivit pjäser med mycket musik i, som Lars Garage och Pizzeria Gasolino. På tv har vi sett honom som Larse i Björnes magasin och som Larry i Tre kronor. Runt nyår sänder SVT De tre musketörerna där han gör kapten de Treville och i april 2013 kommer hans pjäs, Flickan från Fiskfärsfabriken, på stadsteatern.

Skådespelaren som tappade huvudet

[one_third]
Lars Göran Persson
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Lars Göran Persson: Skådespelaren som tappade huvudet – kartonnage 999 sidor – ISBN 978-91-7497-035-7 (2013)
Lars Göran Persson: Skådespelaren som tappade huvudet – e-bok ISBN 978-91-7553-075-8 (2013)

Mitt under en föreställning rasar en plåt ned från tågvinden och kapar huvudet på teaterns stora stjärna. Det som först ser ut som en olycka visar sig vara gjort med berått mod. Kommissarien Paul Schiffer som just återvänt till sin hemstad blir den som får ta sig an fallet. Skådespelaren som tappade huvudet är den första i en serie om Gävlepolisen Paul Schiffer.

“Lars Göran Persson är Forsbackasonen som blev skådespelare på Stockholms Stadsteater och tv-känd i serien ”Tre kronor”. Nu debuterar han som romanförfattare med ”Skådespelaren som tappade huvudet”.”
Arbetarbladet 2013-06-09

“Många poliser engageras och Rikskriminalen finns också med på ett hörn. I bakgrunden finns också misstankar om narkotikabrottslighet. Ett stort persongalleri hanteras väl med tydliga beskrivningar, fördjupade personteckningar och logiska handlingsmönster. Miljön i Gävle och inom teatern är levande skildrad och ger närhet i en sammanhållen ram. Det våld som förekommer i berättelsen är inte överdrivet eller osmakligt framställt. I ett jämnt tempo löper polisarbetet på fram till den inte helt väntade upplösningen. Ett drivet, vårdat och väl anpassat språk förhöjer läsupplevelsen.”
Bibliotekstjänst Göran Antonsson

“Berättelsen har fint framåtdriv och dialogen funkar fantastiskt (hemmaplan för Lars Göran Persson). En baktanke har nog varit att låta det klassiskt teaterteatrala krocka med klassisk tv-polisdramatik.”
Bodil Juggas Arbetarbladet 2013-06-09

“Det är också i ett par av skådespelarporträtten som jag tycker att han lyckas bäst. Speciellt fastnade jag för Ingemar, en neurotisk och nervös gestalt vars inre monologer med nojor om det mesta är riktigt underhållande att läsa.
Jag gillar också Lars Göran Perssons ambition att sätta Gävle på deckarkartan. Det är vi inte bortskämda med och nog är det kul att läsa om huvudpersonen och kriminalaren Paul Schiffers vandringar på gator och torg som jag känner igen.
Deckarintrigen går inte av för hackor: Teaterns stjärna, den norske skådespelaren Vegard Höyset Hollmund dör på scenen mitt under en föreställning. En plåt rasar ner från tågvinden och halshugger honom – olycka eller mord?”

Gefle Dagblad 2013.06.23 Anders Wennberg

LäsprovSkådespelaren som tappade huvudet
BokbildSkådespelaren som tappade huvudet – web 400×282
BokbildSkådespelaren som tappade huvudet – web 800×564
BokbildSkådespelaren som tappade huvudet – A5 tryck
FörfattarbildLars Göran Perssons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *