Bengt Järnblad

Bengt Järnblad

[one_third]
Bengt Järnblad
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]

Född i Malmö 1951  Statens scenskola i Stockholm 1972-75 
Skådespelare som efter 26 år på Stockholms stadsteater beslutat att spela mindre och skriva mer. Avverkat de flesta roller på de flesta teatrar. Aktuell i Maria Langs Kung Liljekonvalje av dungen (TV4 hösten 13). Medverkar i den egna pjäsen Bolanders skor, gästspel Göteborgs stadsteater hösten 13. Våren 14 premiär  på pjäsen Alla heter Allan å Folkteatern Göteborg.

Tappre riddare

[one_third]
Tappre riddare
[/one_third]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Bengt Järnblad: Tappre riddare – kartonnage 269 sidor – ISBN 978-91-7553-962-1 (2014)
Bengt Järnblad: Tappre riddare – e-bok ISBN: 978-91-7553-903-4 (2014)

LäsprovTappre riddare
BokbildTappre riddare – web 400×282
BokbildTappre riddare – web 800×564
BokbildTappre riddare – A5 tryck

En udda kärlekshistoria i en mellanskånsk stad. Om att aldrig få chansen och ändå ta den. Och ett Sverige med fast telefoni och två tv-kanaler.

“Bengt Järnblad är skådespelare och när han nu beslutat sig för att skriva en roman om teater, förlägger han handlingen till en fri teatergrupp i en mellanskånsk stad. … Järnblad skriver varmt, inkännande och med en stor portion humor om gruppens vedermödor och verkar ha stora egna erfarenheter att ösa ur. Bokens hjälte/antihjälte, Johannes, är en kluven människa med en förödande prestationsångest och en förmåga att ljuga som ständigt försätter honom i kniviga situationer. Samtidigt är detta en berättelse om en småstad och alla de som vill därifrån men inte orkar, om livslögner och feghet. Stadens utstötta, livströtta och bittra omfattas av författarens empatiska penna och kanske ligger bokens verkliga styrka i medkänslan med människor som livet farit fram med.”
Anders Palm – BTJ Häftepos 14118376

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *